ursprungshistorier
livet från den juica sidan

Vi får våra frukter och grönsaker från hela världen. Mango från Indien. Apelsiner från Brasilien. Jordgubbar från Spanien. Men vi väljer inte vilka gårdar som helst att köpa dem från. Även om det är viktigt att vi får tag på de godaste ingredienserna vi kan, är det ännu viktigare att vi skaffar dem på ett hållbart sätt som är schysst mot de som odlar dem, och mot planeten de växer på. Kolla igenom våra ursprungshistorier här nedanför och läs om hur vi sparat vatten med våra jordgubbsodlare, har gjort livet bättre för bin med någa av våra äppelleverantörer, och hur vi stöttat odlingssamhällen genom att köpa Fair Trade-certifierade kokosnötter.

jordgubbar som dricker mindre

Våra jordgubbar kanske ser ut som helt vanliga jordgubbar, men det är något särskilt med dem. De är inte lika törstiga som vanliga jordgubbar, vilket innebär massiva vattenbesparingar för våra bönder i Spanien.

image of a hand picking strawberries

välvattnad mango

Mangoer gillar när saker är på exakt ett särskilt sätt när det kommer till regn. För lite så växer de inte. För mycket så snackar vi ordentligt kladdig frukt. Så här jobbar vi med våra mango-odlare i Indien för att göra det bästa vi bara kan.

image of a large mango fruit


att ömma för kokosnötter

Genom att köpa Fair Trade-certifierade kokosnötter hjälper vi odlare på ett helt gäng olika sätt. Från plantering av träd till samhällsprojekt. Målet är att förändra kokosnötsindustrin till det bättre.

man holding coconuts


livvakterna

Vår frukt tar hand om våra bönder och om planeten. Se mer om hur den tar hand om din kropp också.

Image of fruits and greens