b corpatt göra affärer på rätt sätt

Sedan vi kom igång 1999 har vi alltid strävat efter att göra affärer på rätt sätt. Ofta var den rätta vägen inte den enklaste, men det har inneburit att vi kan se tillbaka på allt vi har gjort och vara stolta över de beslut vi fattade (även om de inte alltid fungerade).

År 2018 fick vi officiellt bekräftat att vårt sätt att göra saker var rätt sätt att göra saker, när vi blev en certifierad B Corp. Det innebär att vara del av en växande grupp företag från hela världen som, precis som vi, vill bedriva verksamhet på ett ansvarsfullt sätt. För att bli certifierad som en B Corp synas varje del av ett företag genom ett mikroskop för att se till att det uppfyller de högsta sociala och miljömässiga standarderna. Ansökningsprocessen var slitig, men vi blev väldigt glada när vi fick certifikatet vid vårt första försök.

Men att vara en B Corp handlar om mer än bara ett fint certifikat. Det är en chans för oss att gå framåt och visa världen att företag kan (och borde) verka för allmän nytta. Hoppas bara att vi inte sabbar det.

bcorp desk shot

vad det innebär att vara en b corp

bcorp medal

 

att vara en del av ett community

B Corp-företag är en grupp organisationer som tror på att balansera nytta och vinst. Genom att gå med dem har vi åtagit oss att göra affärer på ett ansvarsfullt sätt. Som en del av B Corp-communityn kan vi lära oss några knep från andra företag och dela med oss av det vi lärt oss. Vi kan också skrika högre om den förändring vi vill se i världen och inspirera andra att gå med oss. Ett år efter att vi blev B Corp kunde vi tillsammans med fler än 500 B Corps från hela världen tillkännage vårt gruppåtagande att vara koldioxidneutralt till 2030. B-rilliant.

 

sikta mot stjärnorna

Alla B Corps måste uppfylla de extra höga kraven på social och miljömässig prestanda, ansvarsskyldighet och öppenhet. Vart tredje år granskas vi mot B Impact Assessment (BIA), som tittar på de små detaljerna i vår verksamhet och hjälper oss att se om vi fortfarande går i rätt riktning. När vi blev certifierade fick vi 92,5. År 2023 vill vi att poängen ska vara mer än 100 i hela vår globala verksamhet.

 

att ta ansvar på allvar

Att vara en B Corp handlar om mycket mer än att kryssa i rutor och få poäng. Vårt uppdrag är att bevisa att affärer kan göras annorlunda. Inte bara med strävan efter vinst framför allt annat, utan med ett genuint engagemang för alla människor som jobbar här, alla människor som dricker våra drycker och planeten som vi har turen att bo på. Det innebär att befästa B Corp i hjärtat av vår verksamhet och få alla på samma tankar. Det betyder också att vi är riktigt hårda mot oss själva för att se till att vi alltid gör rätt – inte bara för att vinna poäng.
mycket snack, mycket verkstad

Vår B Corp-poäng är nu inristad i vårt företagskort. Om du inte vet vad det betyder är ett företagskort ett sätt att mäta hur bra vi har det som företag. I början av varje år sätter vi mål för saker som intäkter, marginaler och kundservice, och om vi når dessa mål i slutet av året får vi alla en bra bonus. Sedan vi blev B Corp har vi också satt ett mål för vår B Corp-poäng – vilket innebär att det är lika viktigt att vara en bättre B Corp som att leverera ekonomiska resultat. För att ta reda på mer om hur det hela fungerar, läs vår ”bra allround” -rapport.

innocent-welcome-sign


våra B-keepers

Det är det snygga namnet vi har gett till innocent-medarbetarna som ser till att vi följer våra B Corp-värden. De kommer från hela verksamheten och gör ett kanonjobb med att hålla allt ansvarsfullt och bra.


Laura

Laura är vår ledande B keeper över alla våra kontor, vilket passar bra in i hennes dagliga jobb som kontors- och kulturspecialist. Hon ser till att varje innocent-kontor mäter rätt information och vidtar åtgärder för att förbättra våra arbetsplatsers inverkan på våra anställda och planeten. Hon har också ansvaret för att hjälpa våra kontor att förbättra sina B Corp-poäng varje år och håller reda på hur de mår.

b-corp-laura-picture

Erin

Erin är en av våra mat-teknologer och en B keeper för hela vår leveranskedja. Det är ett stort jobb men någon måste göra det. Erin ser till att vi alltid är uppdaterade med det som våra leverantörer arbetar med. Från poäng inom vårt leverantörsprogram till granskningsresultat för mänskliga rättigheter (och allt däremellan), hon är den som håller reda på de förbättringar vi gör med våra leverantörspartners.

b-corp-erin-picture

Noel

Noel är vår chef för kontroll och efterlevnad. I sin roll som B keeper är han ansvarig för att sammanställa alla våra finansiella rapporter och ta reda på viktiga saker som hur mycket vi spenderar hos var och en av våra leverantörer. Vårt B Corp-team kan sedan använda den informationen för att fokusera på våra viktigaste leverantörer och arbeta med metoder som kan rullas ut över hela verksamheten.

b-corp-noel-picture

Brittney

Brittney är inte bara en People Data & Systems Analyst i vårt people team, hon är också en B keeper. Brittney ser till att vi har all information vi behöver för att ta hand om våra anställda genom att samla och spåra information i vårt personalsystem, “fruitbook". För B Corp kan det innebära att man kontrollerar hur många som har tagit sina volontärdagar, hur många av oss som har hållbarhet bland våra mål eller att alla får betalt ordentligt.

b-corp-brittney-picture


vill du också vara en B-kändis?

Vi är i gott sällskap. Det finns tusentals andra företag som ingår i B Corp-rörelsen, som Patagonia, Ben & Jerry's, TOMS och The Body Shop. Ta reda på mer om rörelsen och vad du kan göra för att engagera dig.

b-corp-logo


saker vi gör för människor

vad vi gör för att hjälpa våra medmänniskor

twdfp

saker vi gör för planeten

saker vi gör för att ta hand om den här enorma snurrande kulan

twdftp