återvinningsaktivister



att gå runt i cirklar

image of a recycling billboard


Rundpingis. Pappaskämt. Planeten jorden. Vi gillar när saker går runt i cirklar, och vi vill att våra flaskor gör samma sak. Ända sen vi startade, har vi varit på ett uppdrag att få våra drycker till människors händer (och magar), och att samtidigt hålla planeten frisk. För tillfället är plastflaskor ett bra, och hållbart sätt att göra just det på. De är lätta att återvinna, har ett lägre koldioxidavtryck än glas, och vi tror starkt på att de är rätt val när det kommer till att möta den enorma utmaningen som är klimatförändringar. För att bevisa att plast inte behöver vara skräp, har vi som må att samla in och återvinna varje flaska vi säljer till år 2030. Håll koll här.



våra mest hållbara flaskor hittills

Du kan inte se det genom att titta på dem, men våra smoothieflaskor är de mest hållbara flaskor vi skapat hittills. De är gjorda av 50% återvunnen plast, 15% växtbaserad plast (som kommer från en biprodukt av sockerrör) och är 100% återvinningsbara. Vi tänker göra dem ännu mer hållbara, och än så länge ser det bra ut.

recycling bottle diagram



historien än så länge

2003

Vi börjar fundera på vilken påverkan våra flaskor har på planeten och lanserar vår första flaska gjord på 25% återvunnen plast (rPET). Stort ögonblick.

recycling acticists slider 2003

2006

Vi når 50% återvunnen plast i alla våra flaskor, förutom i de som vi testar att göra av PLA – en komposterbar plast.

50% rpet bottle

2007

Vi provkör världens första flaska gjord av 100% rPET. Det är en stor bedrift, och något fantastiskt i teorin, men kvaliteten höll inte riktigt måttet.

100% rpet bottle

2011

Vi måste gå tillbaka till 33% rPET eftersom kvaliteten på flaskorna inte är bra nog. Vi får lite tips och råd från våra vänner på WRAP.

35% rpet bottle

2013

Vi jobbar hårt med våra flaskor och får några av dem att komma upp i 50% återvunnen plast. Bra grejer.

50% rpet bottle

2018

Vi gör vår mest hållbara flaska hittills, från 50% återvunnen plast och 15% växtbaserad plast. Det är den bästa flaska vi någonsin sett.

50% rpet bottle 2018

2020

Alla våra flaskor består minst av 50% rPET

50% rpet bottles 2020

2025-2030

Vi siktar på att alla våra flaskor ska vara gjorda av 100% förnybara grejer (återvunnen eller växtbaserad plast) från 2025 och framåt. Håll ögonen på oss.

100% recyclable bottle 2025-2030



två stora utmaningar

minska, samla,

återvinna och designa om

I våra ögon står världen inför två stora utmaningar: klimatförändringar och plastföroreningar. Som tur är finns det ett sätt att möta dem båda, och det kallas den "cirkulära ekonomin" (vi jobbar fortfarande på en lite mer catchy titel). Den cirkulära ekonomin  handlar om att behandla plast med den respekt den förtjänar. Det innebär att använda mindre av den, inte skräpa ner med den, sen att återvinna den om och om och om och om och... du fattar. Här kan du läsa om hur vi planerar att minska, samla in, återvinna och designa om.


minska

kapa 2500 ton plast

Att använda återvunnen och växtbaserad plast hjälper oss att minska vårt koldioxidavtryck. Nu siktar vi på att minska mängden plast i varje flaska genom att kapa 2500 ton plast till år 2023.

reduce plastic bottle

samla in

jobba tillsammans för att göra plast bättre

Vi kan bara ta hand om problemet med plastföroreningar genom att jobba tillsammans med andr personer och organisationer. Det är därför vi var med och grundade UK Plastics Pact, en av de stora spelarna i New Plastics Economy Global Commitment, och genom att göra allt vi kan för att stötta olika pant-system i hela Europa. Vi har nu gått med i systemen i Danmark och Sverige, och jobbar för att få gå med i Tyskland också.

plastic pact

återvinna

en enkelt guide till att återvinna våra förpackningar

recycling guide

designa om

morgondagens flaskor

Vi är alltid på jakt efter påhittiga sätt att förbättra våra förpackningar. Genom åren har vi kommit på med några riktigt bra idéer – även om de flesta av dem var lite för långt i framkant för sitt eget bästa.

Just nu är plast ett av material med låg klimatpåverkan tack vare att det är återanvändningsbart. Det betyder att det är ett bra material för att hantera klimatförändringar och nå vårt mål att vara koldioxidneutral 2030. Men bara för att det är ett bra alternativ för tillfället betyder det inte att det alltid kommer att vara det.Vi har ett team här på innocent som jobbar oavbrutet med att hitta ny och hållbara sätt att göra våra förpackningar. Tills de hittar den perfekta lösningen (ingen press liksom), kommer vi att jobba på för att göra våra flaskor 100% förnybara eller av återvunnet material* till senast 2030.

Just nu arbetar vi med en ännu mer hållbar flaska som är tillverkad av 50% återvunnen plast och 50% växtplast. Den är lätt att återvinna, har lågt kolhalt, innehåller absolut ingen ny plast, och ingen har någonsin gjort en flaska som den tidigare. Eftersom den blandar växtplast och återvunnen plast kan den återvinnas fler gånger än en 100% återvunnen plastflaska. Så om folk fortsätter att lägga den i rätt behållare, kommer vi att fortsätta att göra om den till flaskor. Om du vill veta mer om den här nästan magiska plastflaskan, skriv till oss.

*det innebär att vi använder noll plast gjord på nyolja.

redesign bottle


vill du gå in på detaljer?

Plast och återvinning  är ett kvistigt ämne. Här kan du läsa frågor folk brukar ställa, och hur vi svarat på dem.

 

sustainability signs