saker vi gör för människor


things-we-do-for-people-header

att hjälpa våra medmänniskor

Mänskligheten är något alldeles särskilt. Vi är inte bara roliga, smarta och älskvärda, vi har också tummar och är mer eller mindre ansvariga för uppfinningar som chokladkakan. Men vi vet att vissa av oss står inför större utmaningar än andra, och vi vill göra vad vi kan för att skapa lite balans. Därför hjälper vi världens hungriga genom the innocent foundation, stöttar ensamma äldre genom the Big Knit och jobbar hårt för att göra livet lite mer jämlikt för alla andra. Håll tummarna för att vi fixar det snart.att ge tillbaka

vi ger 10% av vår vinst till välgörenhet

Vi har gett delar av vår vinst till välgörenhet i åratal. Om vi tittar tillbaka till år 2003 gav vi bort 46% av vår vinst, vilket nästan gjorde att innocent gick i konkurs. Ooops. Sen dess har vi listat ut hur vi ska skänka pengar till bra ändamål utan att ge vårt finansteam magsår, och har skänkt mer än 170 miljoner kronor på vägen. Väl investerade pengar tycker vi.the innocent foundation

Huvuddelen av pengarna vi skänker går till the innocent foundation, en välgörenhetsorganisation vi startade 2004, med målet att hjälpa världens hungriga. Organisationen har två mål. Det första är att förhindra att barn dör av svält, och det andra är att hjälpa de fattigaste familjerna att försörja sig själva. Ta reda på mer om vad the innocent foundation gör, hur de gör det och hur vi på innocent hjälper till.

 

twdfp-foundation-hero
kämpar för jämställdhet

alla förtjänar att vara jämställda

Det kanske låter som något som Miss World skulle säga, men det är sant. En dag hoppas vi att vi bor i ett samhälle där alla behandlas med vänlighet, får en rättvis lön och respekt i allt de gör. Vi tycker inte att det är för mycket begärt. Under tiden kan du läsa om lite saker vi gör för att visa att vi sysslar med lika mycket verkstad som snack.

twdfp-equality-hero


mänskliga rättigheter

Det går åt många personer för att göra våra drycker. Inte i dryckerna alltså, men personer som jobbar med oss. Och hur de behandlas är väldigt viktigt för oss. Varenda person på planeten har grundläggande mänskliga rättigheter, och vi vill göra vad vi kan för att se till att de rättigheterna genomsyrar allt vi gör.

twdfp-human-rights

inkludering & mångfald

Ingen ska väljas bort på grund av sin ålder, sitt kön, etnicitet, tro, sexualitet, funktionshinder, mentala hälsa eller andra egenskaper som gör dem unika. Därför gör vi allt vi kan för att se till att innocent är en inkluderande och mångfaldig arbetsplats.


lönegapet

Det genomsnittliga lönegapet mellan män och kvinnor i Sverige är 9,9%. På innocent i Europa ligger det på 3,3%. Det är bättre, men fortfarande inte bra nog. Vi tänker fortsätta jobba på det – ända till den dag då vi tittar tillbaka och undrar hur lönegap ens kunde vara en grej. Skål för framtiden.

gender-pay-gap


saker du kan göra

Vi har stora ambitioner att förändra världen, men vi kan inte göra hur mycket som helst på egen hand. För att verkligen få saker att hända behöver vi jobba tillsammans med andra företag och personer som du. Ta reda på vad du kan göra för att hjälpa till (vissa saker är lättare än man kan tro).