saker du kan göra


blue berry image header

vill du rädda världen?

Greta. Gandhi. Attenborough. Han killen som brukade gräva tunnlar för att stoppa vägbyggen. Vi behöver alla människor som är villiga att stå upp (eller ligga under jorden) för vad som är rätt. Men vi behöver också människor som är redo att göra sin del på det sätt de kan, oavsett hur liten den delen är.

Vi har stora drömmar för att göra världen till en friskare och bättre plats att bo på, men det finns bara så mycket vi kan göra på egen hand. För att verkligen förändra saker till det bättre behöver vi människor som du (och de företag du arbetar för) att engagera dig också. Här är några små tips som vi har samlat som kan göra skillnad för planeten vi lever på och de människor vi delar den med.hur man hjälper

bee icon

hur man hjälper


beessom person

as  a person

köp från B Corps

Alla B Corps måste uppfylla riktigt höga miljömässiga och sociala standarder, vilket innebär att dina pengar alltid bidrar till något bra.

pepersmint

lova att minska ditt koldioxidavtryck

Vi vet alla att klimatförändringar är ett hett ämne, och det finns många saker vi tillsammans kan göra för att lätta vårt koldioxidavtryck. Vi tycker att Do Nation är väldigt praktiska – de hjälper dig att räkna ut vilka små förändringar du kan göra för att minska ditt fotavtryck och beräkna hur mycket koldioxid du kan spara. Vi är också stora fans av Count Us In-projektet. Det belyser 16 enkla steg som alla kan ta, med målet att få en miljard människor inblandade.

do nation

sätt igång

Det är inte bara företag som borde bli koldioxidneutrala. Människor borde göra det också. När du har gjort allt du kan för att minska dina koldioxidutsläpp, hitta en offsetleverantör för att kompensera resten. Sen kan du stolt meddela för omvärlden hur koldioxidneutral du är. Väl värt pengarna.

things you can do carbon scissors

sök hållbart

Vi är stora fans av att stödja våra andra B Corps. Om du vill byta till något gratis och enkelt, tycker vi att du ska försöka använda Ecosia som din sökmotor. Det är precis som alla andra sökmotorer, men de använder sina vinster för att plantera träd istället. Så nästa gång du trålar internet för sammanställningsvideor av människor som välter eller ramlar på roliga sätt, kan du också passa på att plantera träd.

laptop search planet

stöd FN:s mål för hållbar utveckling

Det finns 17 mål på FN:s webbplats (från att stoppa svält till att göra städer mer hållbara) och massor av användbara råd om hur du kan stödja dem.

things you can do carbon scissors

som företag

as  a business

bli ett B Corp.

Vi blev B Corp redan 2018 och det är en av de bästa sakerna vi någonsin gjort. Genom att gå samman med fler än 3500 andra företag som tror på att använda affärer som ett sätt att göra nytta, är vi en del av ett enormt försök att göra affärsverksamheter mer ansvarsfulla och hållbara. Ta det första steget för att bli en av oss genom att fylla i en snabb bedömning av ditt företag.

certified  comporation

kartlägg ditt fotavtryck

Om du inte är säker på vilken inverkan ditt företag har på planeten är det bra att börja med att kartlägga koldioxidutsläppen. Vi började kartlägga vårt år 2004 och det har hjälpt oss att fatta några stora beslut gällande saker som förpackningar och hur vi köper vår frukt. Gå till compareyourfootprint.com (också en B Corp) för att sätta igång. För något lite mer skräddarsytt föreslår vi att du pratar med en specialistkonsult eller får en riktigt smart person att gå med i ditt team. Om du vill veta mer om vem vi har arbetat med är det bara att höra av dig.

innocent values