the blenderjordens lilla favorit-dryckes-fabrik

Fabriker. Om vi bad dig att säga ett gäng olika hållbara saker, är vi rätt säkra på att de inte skulle platsa på listan. Det är en mycket större chans att du skulle nämna gamla favoriter som vindkraftverk, gräs, återanvändbara kaffekoppar eller den där tröjan som din faster stickade åt dig. Men håller på att ändra på det genom att ha byggt 'the blender' - vår alldeles egna koldioxidsneutrala fabrik komplett med vindkraftverk, gräs och återanvändbara kaffekoppar (vi försöker fortfarande få tag på tröjor stickade av din faster).

the-blender-lead


Planetvänligt


Här på innocent, vill vi lämna saker bättre än när vi hittar dem. Det gäller allting - från köksbänken på kontoret till gårdarna där vi odlar vår frukt, till den där lite större grejen vi kallar planeten jorden. Tillsammans med 500 av våra B Corp-kompisar har vi bestämt oss för att bli koldioxidsneutrala över hela vår verksamhet till 2030. Genom att skapa the blender, kan vi skära ner på mängden koldioxid i våra flaskor och se till att vi träffar våra mål.

The blender kommer att vara en av världens första koldioxidsneutrala fabriker, byggd med hållbara och lokala material. Vi har kommit på en hel massa smarta sätt att minska mängden energi som går åt (genom att återanvända värme, till exempel) och den energi vi faktiskt behöver skapar vi själva med solpaneler och vindkraftverk. Genom att välja Rotterdam som platsen för vår fabrik minskar vi transporterna med miljontals kilometer, vilket i sin tur minskar utsläppen. Vår apelsinjuice, som fortfarande behöver köras på väg, flyttas från A till B med världens första tunga nollutsläppsbilar Om allt går som det ska kommer the blender att minska våra totala utsläpp med hela 10%.

Utöver att minska koldioxid, skär vi också ner på mängden vatten vi använder. Vi håller på att bygga ett alldeles eget reningssystem som i huvudsak använder luft istället för vatten, och vi kommer inte låta en droppe gå till spillo genom att lämna tillbaka vattnet vi inte använder tillbaka till Rotterdams vattensystem; EVIDES. Vi kommer att använda regnvatten för att spola toaletterna. Och allt avfall vi producerar kommer att återanvändas eller återvinnas lokalt.

en fabrik för folket


Vår fabrik är WELL-certifierad. Det innebär att man använt en standard som säkerställer bland annat att man har tillräckligt med solljus, utrymme att röra sig på, bra luftkvalitet, näringsnyttig mat, temperaturkontroll (så du slipper att ta på dig stora stickade tröjor i augusti), och platser för lite lugn och ro när du behöver det. Precis som våra kontor, vill vi att 'the blender' ska kännas som en gemenskap - en trygg plats där folk ges förutsättningar att vara experter på sitt område och där inkludering, mångfald, transparens och att ha kul är högt prioriterat.

Utanför vår lilla fabriks välisolerade väggar, kommer vi att vara noggranna med att vara goda grannar och hjälpa till att stötta det lokala samhället. Vi kommer att anställa lokal arbetskraft, investera i lokala leverantörer och stötta lokala initiativ, erbjuda möjligheter för personer som har svårt att hitta jobb och jobba tillsammans med skolor, så att elever och studenter kan lära sig om hållbara fabriker.


bättre affärer

Att bygga the blender är väldigt viktigt om vi vill bli en bättre verksamhet som är bra överlag. Men vi kan också använda det som ett bra exempel för att visa andra organisationer att de också kan bli bättre. Vi vill att det ska vara ett skinande exempel på en hållbar fabrik, som ska inspirera andra företag att ta klivet när det kommer till deras egna fabriker - och förhoppningsvis göra det ännu bättre än vi. Det är därför vi kommer att dela med oss av allt vi lärt oss till alla som vill höra om det. Från tekniken vi använder, hållbarhetsarbetet vi gjort till alla misstag vi gjort. Den informationen kommer att finnas tillgänglig för alla, även våra konkurrenter. Yikes.

the-blender-better-business


att skapa en standard


well-logo

WELL-standarden är ett riktigt användbart verktyg för att förbättra hälsan och välmåendet i byggnader över hela världen. Deras ramverk hjälper företag som oss att designa en arbetsmiljö som tar hand om alla som jobbar där.

breeam-logo

BREEAM är en väletablerad metod för att utvärdera, bedöma och certifiera hur hållbara byggnader är. Dess huvudsakliga mål är att minska den inverkan byggnader har på miljön genom att se över saker som avfall, vatten, energi, landförbrukning, hälsa och välmående.