vad handlar den Den stora växtfesten om då?Här på innocent är vi drömmare. Men för varje liten dröm (att slippa vänta på bussen på måndag morgon) har vi några mycket större också. Stora viktiga drömmar om att göra vår planet till en bättre plats, om än bara lite.


En av våra största drömmar är att se till att vår planet mår bra – att det är en plats där människor och natur kan leva hållbart tillsammans. Det innebär att vi måste göra saker lite annarlunda, som att minska våra utsläpp, bygga hållbarare fabriker och hjälpa naturen, så att den kan ta hand om så mycket koldoixod som möjligt.

Redan nu har vi satt upp ett mål att vara koldioxidneutrala. Samtidigt vill vi bevara 2 miljoner hektar mark. Båda delarna till 2025.

Vi vet att vi kan göra större skillnad tillsammans. Därför vill vi gärna att du hänger med oss på Den stora växtfesten. En kampanj där du kan plantera vilda blommor i din trädgård eller var du vill, samtdigt som vi stöttar lokala biståndsprojekt, skyddar skogar globalt och skapar mera vild natur i hela europa.

Vi hoppas att du vill vara med så att vi tillsammans kan ta hand om naturen som den tar hand om oss.
оch hur är vår apelsinjuice koldioxidneutral?


Vi räknar ut hur mycket koldioxid som skapas när vi tillverkar vår apelsinjuice

co2

Vi samarbetar sedan med vår partner South Pole, som i sin tur stödjer projekt som aktivt reducerar samma mängd koldioxid från att släppas ut i luften.

scrolla ner för att läsa mer om hur vi kompenserar vårt koldioxidutsläpp i olika projekt

tree

Så blir vår vår apelsinjuice koldixidneutral

scrolla ner för att läsa mer om våra globala kompensationsinitiativ

coin

Utöver det går även lite av överskottet från vår apelsinjuicetill lokala projekt som arbetar för naturen. I Sverige hjälper vi stockholms parker att bli mer pollinerarvänliga

chart

Och självklart jobbar vi redan hårt för att minska våra utsläpp i linje med våra forskningsbaserade långsiktiga mål.

bottlehär hittar du lite mer om projekten vi nämnde:


Guanaré Forest Restoration

Detta projekt återställer skadade gräsmarker i Uruguay för att förbättra markkvaliteten och den biologiska mångfalden för att på så sätt kunna hantera och knyta mer koldioxid från atmosfären. Det skapar också arbetstillfällen på landsbygden i landet.

forest

Envira Amazonia Tropical Forest Conservation

Det här projektet skyddar och bevarar Brasiliens tropiska skogar från skövling och utbredningen av boskapsfarmar. Det hjälper också den biologiska mångfalden och stöttar lokala samhällen med hållbara odlingsprogram.

goat

Vaupés Forest Protection

I Colombia stöttar detta projekt 75 samhällen som har skyddat sin Amazonasskog i generationer. Det stödjer hållbar markanvändning, tillhandahåller mat och jobb för lokalbefolkningen.

vaupes


ja, men ni har fortfarande inte berättat vad Den Stora Växtfesten handlar om


Förlåt. Den stora växtfesten innebär i grunden att ge tillbaks till naturen genom att plantera, odla och ta hand om marken. Växter och jord tar i sin tur hand om koldioxid som finns i atmosfären. Det är också bra för den biologiska mångfalden och förbättrar vår hälsa och vårt välbefinnande. Det gör nog också att allt luktar lite trevligare också.

Och vi kommer att göra mycket av det. Faktum är att planen är att återställa 2 miljoner hektar mark till 2025. (Det är storleken av två stycken Skåne, om du frågar.)

co2


så, varför gör vi det här?

För att säga som det är, så är vi mitt i en global klimatkris. Varningklockorna ringer. Det är helt enkelt för mycket coldioxid i atmosfären och det är motsatsen till bra för vår planet. Temperaturen stigen och om vi inte tar tag i problemet nu är det snart för sent.

this is not fine

så det här är det vi redan håller på med

Vi vet att det viktigaste vi kan göra för att motverka klimatkrisen är att minska våra utsläpp. Det är därför vi bygger en superhållbar, koldioxidneutral fabrik och minskar våra utsläpp i allt vi gör. Den stora planen är att vara helt koldioxidneutrala till 2025. Vi vet att vi redan har nämnt det, men vi är stolta över det.

Om du vill gå lite djupare, klicka här för att ta reda på vad vi håller på med lite (mycket) mer detaljerat. Det är som en superhemlig infoklubb för klimatnördar.

blender

och det här är vad vi gör i år:

Vi investerar i flera olika klimatprojekt för att kompensera för de utsläpp som är förknippade med varje flaska apelsinjuice som vi säljer i år. Vi samarbetar också med lokala organisationer för att skapa och skydda fruktodlingar i Europa. I Sverige stöttar vi Naturskyddsförenings projekt "operation: rädda bina" arbetar för binas överlevnad och välstånd.

För att lära dig mer om vad projektet handlar om, klicka här.

fireman in forest


om du gillar tidslinjer har du tur:


Check out what we're doing about that pesky thing called carbon and how we're on a journey to being carbon neutral by 2025.

2019

Vi lyckas minska våra utsläpp med 5 % per flaska de senaste 2 åren.

co2 -5%

2020

Vårt mål blir godkänt (av Science Based Target). Det betyder att vi har som mål att eliminera våra operationella koldioxidutsläpp till 2030. Vi ska också minska utsläppen i varje produkt med 50 % inom samma tidsram.

book

2021

Vår helt nya, skinande klimatneutrala fabrik "the Blender" öppnar. Vi köper även några ganska tjusiga eldrivna lastbilar.

bus

2022

Vi beslutar att vara netto nollutsläpp till 2040 (det betyder att vi måste minska våra utsläpp med cirka 80-90 % till dess)

south pole

2022 (här och nu)

Vi lanserar Den Stora Växtfesten och vår första koldioxidneutrala produkt, apelsinjuice

bottle

2025

Vi ska vara en koldioxidneutral verksamhet*

bottle

2030

Vi kommer att minska utsläppen i varje dryck med 50 % och även eliminerat våra operativa utsläpp helt och hållet.*

co2 -50%

2040

Vi kommer att vara netto nollutsläpp (80-90 % minskning av utsläppen) *

2040


kolla alla bra grejer vi håller på med


förutom våra globala klimatprojekt som vi stödjer genom vår partner South Pole, arbetar vi också med flera andra välgörenhetsorganisationer över hela Europa med lokala projekt för att hjälpa naturen må bra.