Menu

Untitled Document

tillbaka till heroes of change

hjältarna i fruit towers

Vi har ett unikt förhållningssätt när det kommer till att engagera våra medarbetare i hållbarhet. Som en del av vår hållbarhetsstrategi för 2020, har  vi sett till att alla i företaget har en “hållbarhetsroll”, som en del av deras arbetsbeskrivning. Det finns fyra olika roller att välja mellan, tillsammans med ett mål som de ska leverera varje år. På så sätt tänker har alla i vår verksamhet med sig hållbarhetstänket i sitt dagliga arbete.

Så är du en agitator:

Leta alltid efter sätt att förbättra saker. Var kreativ, kom på idéer för hur ditt team (eller företaget) kan jobba mer hållbart. Var inte rädd för att ifrågasätta icke-hållbart beteende, tänk på sätt att göra saker bättre än när vi hittade dem.

Jasper – agitator

Jasper har tjatat på oss om att göra kontoret mer hållbart. Förutom att han är en del att vårt hållbarhetsråd, har han köpt hållbara picknick-bänkar till gården utanför kontoret (och skänkt de gamla till en skola), hyrt in mer hållbara kontorsmöbler, anlitat gröna kurirer och nyligen jobbade han om våra kontrakt för avfallshantering.
Vi vet att avfall kanske inte är det mest glamorösa som finns, men det nya kontraktet är värt att nämna. Det sköts av en av de mest hållbara avfallshanterarna i Storbritannien, som siktar på att återvinna upp till 90% av vårt kontorsavfall med hjälp av högteknologisk sophantering och resten ska brännas för att skapa energi. Jasper såg allt det här och tänkte att det var något för oss. Precis som en agitator ska tänka.

Så är du en aktiverare:

Ta ansvar för att leverera en del av strategin. Se på allt du gör genom ett hållbarhetsfilter. Fråga inte, bara gör det. Handlingar hjälper oss att nå våra mål.

Graham – aktiverare

Graham är ett konstant stöd för hållbarhets-teamet, och ser till att vi alltid tänker hållbart kring våra förpackningar. Graham och hans team är hjältarna som säkerställer att allt material vi använder går att återvinna och att allt vårt papper är FSC-certifierat. Graham är också ansvarig för att våra förpackningar väger så lite som möjligt för att se till att vårt koldioxidavtryck är minsta möjliga. Som en del av vår hållbarhetsstrategi för 2020 är Graham ansvarig för att se till att vi når våra mål gällande att börja använda växtbaserad plast.

Så är du en beskyddare:

Ta ansvar för att skydda ett eller fler av våra engagemang. Direkt stötta vår hållbarhetsstrategi genom din roll. Hålla ditt team och andra i hela verksamheten till svars för deras beslut och hållbarhetspåverkan som medföljer dem.

Ami – beskyddare

Ami har en roll som sträcker sig över alla delar av verksamheten. Som strategy manager i vårt finance strategy and planning-team, innebär hennes roll att Ami är i en unik position för att jobba med och påverka många andra team i verksamheten.

Rollen kräver inte nödvändigtvis att Ami tittar på allt sitt arbete genom ett hållbarhetsfilter, men det faktum att hon alltid har hållbarheten i åtanke gör henne till ett lysande exempel på vad det innebär att vara en beskyddare.

Så är du en ambassadör:

Ta ansvar för att dela vår strategi och vår ambition med andra. Inspirera till förändring hos våra kunder, leverantörer och konsumenter (och alla andra, genom att leta efter möjligheter att dela hållbarhetshistorier till fler än våra närmaste).

Emily – ambassadör

Alla har chansen att vara en ambassadör för hållbarhet, och Emily C har verkligen tagit chansen med båda händerna.

Genom att jobba med Asda uppmuntrade Emily både sitt eget team och hållbarhetsteamet att ansöka om ett Asda Sustain & Save Award för vårt arbete med jordgubbar i Spanien. Rhians och Emilys hårda arbete med vår ansökan innebar att vi vann priset för att “investera i framtiden”.

Genom hela processen har Emily tagit sin ambassadör-roll ett steg längre, pratat med kollegor och andra team för att bygga ett stort stöd för vår ansökan. Emily har till och med gett oss återkoppling från personer som sett vår ansökan och som älskar projektet.

Bara ett litet exempel på någon som gör stor skillnad.